Grönt, grönare, gräs

Den gröna gräsmattan är det många som drömmer om, men den är inte alltid den lättaste att fånga. Speciellt inte om man bor i ett land som Sverige, där årstiderna avlöser varandra varav vintern är rena mardrömmen för en gräsmatta. Men lugn. Vi har flera knep för hur man gör för att gräsmattan ska överleva – och vi är villiga att dela med oss.

Lägg egen gräsmatta

För det första. Om du bo norrut i landet, och med norrut räknas i princip allt förutom Skåne – kan det vara värt att investera i en gräsmatta på rulle (källa). Det gör att du för en gräsmatta som är stabil från första början, och det är dessutom väldigt enkelt att få till. Extra bra är det om du bor på landet och har mycket mycket mark som ska täckas med gräs. Det du behöver göra när du väljer rullgräs är att göda ordentligt innan du lägger ut gräset. Och du kan enkelt göra en beställning genom att kontakta jademattan.se, så får du sedan ditt gräs hemlevererat. Otroligt enkelt, och någonting som gör att ditt gräs kommer att ha lättare att hålla sig fräscht.

Vårda gräsmattangrönt gräs

Men det är klart, det räcker inte att bara beställa gräs på rulle och sedan tro att det sköter sig själv. Din gräsmatta måste såklart tas hand om ordentligt för att den ska hålla sig snygg. Ett tips är att läsa den artikel från Expressen där trädgårdsexperten Bosse Rappne delar med sig av sina bästa tips för en perfekt gräsmatta. Bland annat skriver han att man måste arbeta regelbundet för att mattan ska hålla sig fin, vilket stämmer bra. Det kan vara en utmaning vad gäller att klippa gräset. Man ska nämligen inte klippa för mycket, men inte heller för lite och dessutom ska den klippas regelbundet. Att försöka hålla mattan på 4-5 centimeter är att rekommendera. Rappne rekommenderar de med stora gräsmattor att även välja robotklippare, eftersom det gör att man inte behöver anstränga sig lika mycket och dessutom kommer man åt ordentligt.  En annan artikel som också är att rekommendera är denna från vlt, där man också lyfter fram flera bra trädgårdstips för gräsmattan.