Häst anledning till förlorat serveringstillstånd

Hästmänniskor säger gärna att de tar med sin pålle vart de än går och ibland gör de det också – men att ta med hästen på klubb är inte att rekommendera. En bar i Florida, USA, har nämligen förlorat sitt serveringstillstånd just på grund av en häst.

Hästen på bilden har inget med artikeln att göra.

Livet som hästägare innebär många timmar på hästryggen och lika många timmar till i stallet, så kanske är det inte så konstigt att man vill ha ett miljöombyte lite då och då. Troligtvis var det så man tänkte på en klubb i Florida här om dagen. Där kom det nämligen inridande en kvinna på en häst mitt i dansandet. En rolig företeelse i tanken möjligtvis, men inte i verkligheten. Situationen stressade hästen och i en filmsnutt kan man tydlig se hur den stökiga miljön inte alls är bra för den stackars hästen. Ett tilltag som nu gjort att baren förlorat sitt serveringstillstånd, med all rätt anser många. Så här har reaktionerna varit:

” – Det här är otroligt dumt och ansvarslöst.” – säger Dan Gelber, borgmästare i Miami, som nu dragit in klubbens tillstånd.

” – Jag blev äcklad och tog illa vid mig över att en seriös affärsidkare kan tycka att det här var ett acceptabelt beteende. Det här är inte tillåtet och så fort jag fick reda på vad som skett så instruerade jag min personal att dra in nattklubbens tillstånd.” – säger Jimmy L. Morales på stadsdelsmyndigheten.

”– Det här var inte bara dumt, det var omänskligt” – fortsätter Dan Gelber.

Hästen mår bra

Det har framkommit i efterhand att hästens inträde på dansgolvet tydligen varit en del i planerad show som iscensatts av klubben, och alltså inget som ryttaren själv hittat på att ho skulle göra. Men det innebär inte att kritiken rörande djurplågeri försvinner. Anklagelserna kvarstår. Som tur är kan Miamis polis meddela att man hittat hästen och att den mår bra, trots omständigheterna. Och i ett uttalande från Roman Jones som sitter i klubbens ledning säger man att detta var ett påfund från PR-ansvarigas sida och att ledningen inte informerats. Man samarbetar nu därför med myndigheter och yttersta PR-ansvarig ar nu blivit avstängd utan lön. Det ändrar dock inte faktum att klubben förlorar sitt serveringstillstånd – det kan först återfås efter att utredningen är klar till fullo.