Vad håller städerna på med?

En kan undra vad det är som händer i de större städerna när det kommer till miljötänket. Att bo ute på landsbyggden ger en naturlig relation och respekt för naturen och hur den mår. Vi tar hand om våra djur och vår mark. Men vad är det som händer inne i städerna? När gick det fel? Var det är asfaltsbarnen inte längre vill ta sig ut i skogen och leka utan bara gömma sig inne med sin iPad? Det är lätt att gå ut genom dörren och kasta ut alla sopor som man vill bli av med. Men det är en helt annan femma att orka bry sig om var de tar vägen. När det kommer till återvinning finns det människor som är skeptiska och menar på att det ändå bara hamnar i samma container till slut och sedan dumpas i behållare i havet. Sedan finns det andra som vill ta mer ansvar och med det pappers- och plastsorterar. Mycket handlar om att vi måste göra det enklare för återvinning och att människor måste inse att vi inte kan behandla jorden som vi nu gör.

Vi måste vakna!

Ja, vi måste tillsammans vakna och öppna våra ögon och se hur jorden mår. Kanske bör vi ta en tripp till Västerbotten då Doroteaborna är bäst på återvinning. Direktiven från EU är 4 kilo och dess bor snittade på 15,47. Grattis säger vi och hoppas på att resten av Sverige följer efter.

Återvinning måste komma in naturligt i människors vardag. Genom att återvinna glas, plast, papper, aluminium och kartong så förlänger vi livslängden och inte tar för mycket resurser från naturen. Det är bara att fundera på vad det är för typ av samhälle och standard vi vill leva i och om vi fortsätter att leva över jordens tillgångar – hur våra barns barnbarn kommer att leva.